Анотований список ліхенізованих та ліхенофільних грибів Чорноморського ботанічного заповідника - ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Наведено дані про зростання 104 видів ліхенізованих та 7 видів ліхенофільних грибів Чорноморського біосферного заповідника. З них 30 видів виявилися новими для цієї території, 17 видів – виключені зі складу його ліхенобіоти. Xanthoria monofoliosa S.Y. Kondr. et Karnef. – вперше наводиться для ліхенобіоти України. Для кожного виду вказані ділянки заповідника, де його було знайдено, а саме Івано-Рибальчанська, Волижин ліс, Солоноозерна, Тендрівська коса, Ягорлицький Кут та Потієвка.