Лишайники та ліхенофільні гриби гранітних відслонень Бобринецької балки - ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ; ДАРМОСТУК, ВАЛЕРІЙ ВІКТОРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
На території Бобринецької балки (місто Бобринець, Кіровоградська область) було знайдено 69 видів лишайників та 14 видів ліхенофільних грибів. Серед них Didymocyrtis ramalinae (Roberge ex Desm.) Ertz, Diederich & Hafellner, Pyrenopsis subareolata Nyl., Thallinocarpon nigritellum (Lettau) P.M. Jørg. є новими для рівнинної частини України. 54 види вперше наведено для Кіровоградської області. Складені анотовані списки з нотатками для кожного виду. Наявність природоохоронної, естетичної та рекреаційної цінності дозволяє оцінити територію як перспективну для створення об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення – ландшафтний заказник місцевого значення «Бобринецька балка».