Нова асоціація ксеромезофільних дібров союзу Aceri tatarici–Quercion (клас Quercetea pubescentis) у басейні нижньої Сули - ВОРОБЙОВ, ЄВГЕН ОЛЕКСАНДРОВИЧ; СМОЛЯР, НАТАЛЯ ОЛЕКСІЇВНА; СМАГЛЮК, ОЛЕНА ЮРІЇВНА; СОЛОМАХА, ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2017)
На території басейну нижньої Сули ксеромезофільні дубові ліси виділились у нову асоціацію Violo hirtae–Quercetum roboris з трьома підасоціаціями, які віднесені до союзу Aceri tatarici–Quercion roboris. В статті акцентовано на тому, що в Лівобережному Лісостепу України вони є рідкісними, займають найсухіші екотопи плакорів (четверті надзаплавні тераси) над урвищами, між гребенями балок, на верхівках схилів, і виконують важливі протиерозійні та ґрунтозахисні функції.