Екомережа південної Бесарабії - ДУБИНА, ДМИТРО ВАСИЛЬОВИЧ; ВАКАРЕНКО, ЛЮДМИЛА ПАВЛІВНА; УСТИМЕНКО, ПАВЛО МИТРОФАНОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Розроблена схема екомережі Південної Бесарабії. Її метою є охоплення екосистем екологічно цінних ділянок регіону з природною рослинністю, створення умов для міграції видів, а також забезпечення їх відновлення, збереження та охорони їх місцезростань. Особлива значущість екомережі полягає в тому, що вона розробляється для регіону з екологічно вразливими і надмірно деградованими екосистемами. В статті представлена флористична та фітоценотична характеристика елементів екомережі.