Синтаксономія рослинності приморсько-дюнних екосистем України. Класи Cakiletea maritimae i Ammophiletea - ДУБИНА, ДМИТРО ВАСИЛЬОВИЧ; ТИМОШЕНКО, ПАВЛО АНДРІЙОВИЧ; ГОЛУБ, ВАЛЕНТИН БОРИСОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Розглядаються питання синтаксономії класів Cakiletea maritimae та Ammophiletea у Європі. Наводиться порівняльна характеристика та складена класифікаційна схема син таксонів названих класів в Україні.