Лишайники Українсько- Швейцарської модельної ділянки Угольского масиву Карпатського біосферного заповідника - ПОСТОЯЛКІН, СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ; ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ; СУХАРЮК, ДМИТРО ДМИТРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Еталонна модельна Українсько-Швейцарська ділянка пралісу Угольського масиву Карпатського біосферного заповідника репрезентує 65 видів лишайників, які відносяться до 43 родів, 25 родин. На корі буків зустрічається 47 видів лишайників, які характеризують типовий склад ліхенобіоти нижнього ярусу затінених суцільних букових пралісів, що зростають на схилах гірських масивів Карпатського біосферного заповідника. Серед епілітних лишайників ідентифіковано 18 кальцефільних видів. Виявлено 6 видів лишайників, а саме Bacidia subincompta (Nyl.) Arnold, Belonia herculina (Rehm ex Lojka) Hazsl, Biatora chrysantha (Zahlbr.) Printzen, Melaspilea gibberulosa (Ach.) Zwackh та Pyrenula nitida що є індикаторами екологічної цілісності пралісових ценозів Східних Карпат.