Про знахідки Thelocarpon intermediellum Nyl. та Thelocarpon laureri (Flot.) - ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ; РУСІНА, НАТАЛЯ ВОЛОДИМИРІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Вперше для ліхенобіоти України (з Слов’яносербського району Луганської області) наводиться лишайник Thelocarpon intermediellum Nyl. (Acarosporaceae, Lecanorales). Він був зібраний на уламках бетону у степу на території колишнього Трьохізбенського військового полігону. Також наводяться дані щодо місцезнаходжень нового для степової зони України та Криму лишайника Thelocarpon laureri (Flot.) Nyl. Приведений ключ для визначення представників роду в Україні.