Лишайники та ліхенофільні гриби Бургунської балки (Херсонська область) - ГАВРИЛЕНКО, ЛЮБОВ МИКОЛАЇВНА; ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
На території Бургунської балки (Бериславський район, Херсонська область) було знайдено 94 види лишайників та ліхенофільних грибів, які належать до 43 родів, 22 родини, 11 порядків. Серед них Acrocordia subglobosa (Vězda) Vězda & Poelt, Arthonialecanorina(Almq.) R. Sant., Atheliaarachnoidea(With.) J. R. Laundon, Collema fuscoviridis(With.) J. R. Laundon, Polycoccummarmoratum(Krempelh.) D. Hawksw. є новими видами для степової частини України. Серед п’яти виділених еколого-субстратних груп, найбільшою представлені епіліти (56 видів, або 58,4%), меншою кількістю представлені епіфіти (17 видів, або 17,7%), ліхенофільні (17 видів, або 17%), епіліто-епіфіти та епігеї (по 3 види, 3,1%). Складений список таксонів з нотатками до кожного виду.