Флористичні знахідки рідкісних видів рослин у долині річки Білої (Луганська область) - ПЕРЕГРИМ, МИКИТА МИКОЛАЙОВИЧ; ПЕРЕГРИМ, ЮЛІЯ СЕРГІЇВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Наведено відомості щодо нових місцезнаходжень 24 рідкісних видів рослин на Донецькому кряжі: Ephedra distachya L., Cystopteris fragilis (L.) Bernh., Asplenium septentrionale (L.) Hoffm., A. trichomanes L., Aconitum rogoviczii Wissjul., Adonis wolgensis Steven, Anemone ranunculoides L., Pulsatilla pratensis (L.) Mill.,Corydalis paczoskii N.Busch, C. solida (L.) Clairv., C. marschalliana (Pall. ex Willd.) Pers, Cerastium pseudobulgaricum Klokov, Mercurialis perennis L., Allium lineare L., Gagea bohemica (Zauschn.) Schult. et Schult. f., Fritillaria ruthenica Wikstr., Tulipa ophiophylla Klokov & Zoz, T. quercetorum Klokov & Zoz, Hyacinthella pallasiana (Steven) Losinsk, Ornithogalum boucheanum (Kunth) Asch., Scilla siberica Haw., Crocus reticulatus Steven ex Adams, Iris pumila L., Stipa capillata L. Вивчено вікову структуру ценопопуляцій Fritillaria ruthenica і Hyacinthella pallasiana. Виділено перспективні природні ділянки для створення заповідних територій у долині річки Білої.