Pyrenochaeta xanthoriae Diederich – новий для України вид ліхенофільного гриба - ХОДОСОВЦЕВ, ОЛЕКСАНДР ЄВГЕНОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Наводяться локалітети, екологічні особливості та загальне поширення нового для України ліхенофільного гриба Pyrenochaeta xanthoriae Diederich, який паразитує на сланях епіфітних лишайників з роду Xanthoria.