Віргінильний період онтогенезу рослин Silene jailensis (Caryophyllaceae) - НІКІФОРОВ, О.Р. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Вивчені ритм розвитку та морфогенез рослин реліктового eндемiка Гірського Криму Silene jailensis (Caryophyllaceae) на початкових етапах онтогенезу. Ювенільний та іматурний стадії онтогенезу рослини проходять за один сезон. У віргінильному віковому стані формується багаторічний одноосьовий пагін із здерев’янілою частиною та вегетативним конусом зростання, який функціонує разом з бічними пагонами у приземній частині та у термінальній частині рослини. Ця структура пагонів у системі головної осі повторюється при галуженні і формуванні бічних скелетних пагонів.