Рослинні угруповання класів Thero-Salicornietea та Salicornietea fruticosae на території Азовського узбережжя Росії - ГРЕЧУШКІНА, Н.А.; СОРОКІН, А.Н.; ГОЛУБ, В.Б. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Вперше за системою Браун-Бланке описані галофітні угруповання Азовського узбережжя Росії: три варіанти ас. Salicornietum prostratae, нова субас. Salicornio perennantis-Suaedetum salsae halimionetosum (кл. Thero-Salicornietea) та ас. Salicornio prostratae–Halocnemetum strobilaceae (кл. Salicornietea fruticosae). Відповідно до правил Міжнародного Кодексу фітосоціологічної номенклатури виправлена назва ас. Salicornio–Halocnemetum Korzhenevsky et Kljukin in Korzhenevsky 2000.