Суцвіття Silene jailensis N.I. Rubtzov (Caryophyllaceae) - НІКІФОРОВ, О. Р. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Вивчалася структура суцвіття реліктового ендеміка Гірського Криму Silene jailensis. Досліджено, що вихідне суцвіття рослин S. jailensis належить до сьомиквіткового діхазію.. У рослин in situ повністю домінують форми трьохквіткового цимоїда, що є результатом дефіциту тепла для генеративного розвитку рослин.