Фенольні речовини Achillea millefolium L. та Achillea collina J. Becker ex Rchb. при вирощуванні в умовах Південного берега Криму - КОРНІЛЬЄВ, ГУРІЙ ВІКТОРОВИЧ; ПАЛІЙ, АНФІСА ЄВГЕНІЇВНА; ЄЖОВ, ВАЛЕРІЙ МИКИТОВИЧ; РАБОТЯГОВ, ВАЛЕРІЙ ДМИТРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
У статті наведено відомості про якісний та кількісний склад фенолокислот і флавонів та про вміст флавонолів і лейкоантоціанів у водно-етанольних екстрактах двох видів Achillea L. Визначено домінуючі компоненти. Встановлено, що вміст флавонолів і лейкоантоціанів в екстрактах визначається видовою належністю сировини Achillea L.