Ключові території Інгульського регіонального екокоридору: характеристика, зв’язки, оптимізація - ВИНОКУРОВ, ДЕНИС СЕРГІЙОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Запропоновано схему ключових територій Інгульського регіонального екокоридору (4 – регіонального, 15 – локального рівня). Дається характеристика рослинного покриву виділених елементів. Проаналізовано їх зв’язки між собою та суміжними ключовими територіями. Проведена оцінка їх ефективності на основі показників зв’язаності, доступності, центральності та фрагментованості. Обґрунтовано доцільність створення двох додаткових локальних екокоридорів (Правобережно- Інгульського і Лівобережно-Інгульського) для оптимізації ефективності екомережі.