Мохоподібні породних відвалів Червоноградського гірничопромислового району - ЛОБАЧЕВСЬКА, ОКСАНА ВАСИЛІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
У результаті інвентаризації бріофлори породних відвалів Червоноградського гірничопромислового району встановлено 38 видів мохоподібних, які належать до двох відділів Marchantiophyta (3 родини, 3 роди, 3 види) та Bryophyta (15 родин, 24 роди, 35 видів). Для дослідженої території визначено 7 рідкісних видів мохів, уперше для бріофлори України на відвалах шахти “Надія” (м. Соснівка Львівської області) виявлено Campylopus introflexus та Pohlia sphagnicola. Представлено результати комплексного аналізу бріофлори порушених територій та з’ясовано особливості її структури.