Печіночники околиць с. Лазаревське (Західний Кавказ, Росія) - КОНСТАНТИНОВА , Н. О.; САВЧЕНКО, А. М. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
На основі власних зборів складено анотований список печіночників околиць с. Лазаревське, що налічує 42 види. Три таксони (Frullania fragilifolia (Taylor) Gottsche, Porella arboris-vitae (With.) Grolle var. killariensis (Pearson) M.F.V.Corley, Radula complanata (L.) Dumort. var. alpestris(Lindb. ex Berggr.) Damsh.) вперше наводяться для Кавказу, два види Calypogeia arguta Nees & Mont. and Pellia epiphylla (L.) Corda ) – нові для Російської частини Кавказу, 6 видів вперше наводяться для Сочинського національного парку. Уточнено поширення ряду рідкісних видів, занесених до Червоної книги Європи та шести видыв з їх числа, що включені до Червоної книги Краснодарського краю.