Структура поверхні листків видів секції Medium D.C. роду Campanula L. флори України - ДРЕМЛЮГА, НАТАЛІЯ ГРИГОРІВНА; ФУТОРНА, ОКСАНА АНДРІЇВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Вперше за допомогою скануючого електронного мікроскопу досліджена структура поверхні епідерми листків 22 видів секції Medium D.C. роду Сampanula флори України. Встановлені спільні для всіх досліджених видів ознаки (амфістоматичний тип листової пластинки; рівномірно розміщені, не занурені анізоцитні продихи; добре розвинута зморшкувата кутикула; опушення, сформоване довгими, короткими шилоподібними або серпоподібними волосками; характер розміщення воскових відкладів – корок та/або пластинок; загальний тип рельефу), а також специфичні (тип рельефу, особливості опушення).