Чекліст флори України. 2: родина Fabaceae (Fabales, Angiosperms) - ФЕДОРОНЧУК, МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2022)
Родина Fabacea Lindl. нараховує, за різними даними, від 730 до 766 родів і від 19 400 до 19 580 видів, поширених на всіх континентах Земної кулі (окрім Антарктиди) і майже в усіх природно-кліматичних зонах. В Україні – 70 родів, близько 380 видів – разом із підвидами, стабілізованими гібридними формами, описаними в статусі видів та найчастіше культивованими. Всього в Україні природних видів і тих, що культивуються в садах і парках близько 430. Найсуттєвіші номенклатурні зміни, в порівнянні з попереднім чеклістом, відбулися в родах Astragalus L., Chamaecytisus Link, Genista L., Lotus L., Medicago L., Onobrychis Mill., Securigera DC. Суттєвих номенклатурних змін зазнав парафілетичний рід Vicia L., з якого виключено низку видів, які увійшли до складу родів Ervilia Link та Ervum L. Натомість до роду Vicia уключено Lathyrus saxatilis (Vent.) Vis., що підтверджується порівняльно-морфологічними та молекулярно-філогенетичними даними. У роді Trifolium s. l. визнано три cегрегатні роди – Trifolium L. s. str., Chrysaspis Desv. та Amoria C.Presl але наводяться також альтернативні назви, як види Trifolium.