Ценопопуляції інвазійного виду Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. на заплавних луках річки Псел (Сумська область) - КОРОВЯКОВА, ТЕТЯНА ОЛЕКСАНДРІВНА; ТИХОНОВА, ОЛЕНА МИХАЙЛІВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
На заплавних луках річки Псел, що використовуються як пасовища та сінокоси, вивчались особливості продукційного процесу та росту інвазійного виду Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. Проведений аналіз репродукції даного виду. Встановлена віталітетна структура популяцій Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. за пасквальним та фенісиціальним градієнтами.