Успішність інтродукції видів роду Exochorda Lindl. (Rosaceae) у Правобережному Лісостепу України - БАБИЦЬКИЙ, АНДРІЙ ІГОРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2014)
Проведено аналіз успішності інтродукції 5 видів роду Exochorda Lindl. в Правобережному Лісостепу України. Встановлено, що усі вони добре адаптувалися до нових умов вторинного ареалу. Для цих рослин характерним є високий рівень адаптації – IV та повна акліматизація – 100 %, а згідно проведеної оцінки їхньої життєздатності випливає, що усі види роду Exochorda слід віднести до першої групи перспективності подальшої інтродукції в умовах Правобережного Лісостепу України.