Сучасний стан полезахисних лісових смуг Херсонської області (Україна) - СТРЕЛЬЧУК, ЛЮДМИЛА МИХАЙЛІВНА; БОЙКО, ТЕТЯНА ОЛЕКСІЇВНА (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
Стаття присвячена опису умов зростання, породного складу та аналізу загального екологічного стану полезахисних лісосмуг Херсонщини. Виявлені закономірності залежності якості сучасного стану полезахисних лісосмуг від їх породного складу, типу конструкції, підстилаючої поверхні та інтенсивності ведення сільського господарства на прилеглих сільськогосподарських угіддях.