Codonmyces lecanorae Calat. & Etayo – новий вид ліхенофільного гриба для України - ДАРМОСТУК, ВАЛЕРІЙ ВІКТОРОВИЧ (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
Наведено відомості про Codonmyces lecanorae Calat. & Etayo – новий вид ліхенофільного гриба для України та Східної Європи. Цей вид зростає на слані та апотеціях Protoparmeliopsis muralis (Schreb.) M. Choisy та характеризується конідіогенними клітинами, що мають 1–4 анеляції, та двоклітинними конідіями. В статті подано опис виду, місцезнаходження в Україні, екологічні особливості та загальне поширення.