Нотатки до знахідок лишайників та ліхенофільних грибів України ІІІ - Дармостук, В.В.; Ходосовцев, О.Є.; Громакова, А.Б.; Сіра, О.Є.; Безсмертна, О.О. (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2023)
У цьому повідомленні наведено нові дані щодо лишайників та ліхенофільних грибів в Україні. У ньому наведені нові записи, виключення та підтвердження для адміністративних областей України таксонів з родів Acarospora, Agonimia, Arthonia, Bacidia, Caloplaca, Candelaria, Circinaria, Clauzadea, Coenogonium, Endococcus, Epithamnolia, Erythricium, Flavoplaca, Intralichen, Ionaspis, Laetisaria, Lathagrium, Lecania, Lendemeriella, Lichenochora, Lichenodiplis, Llimoniella, Myriolecis, Parmeliopsis, Peltigera, Petractis, Phaeophyscia, Physcia, Placynthium, Platismatia, Polyblastia, Polychidium, Polyozosia, Porina, Protoparmeliopsis, Pyrenidium, Pyrenochaeta, Pyrenodesmia, Punctelia, Rinodina, Rhizocarpon, Roselliniella, Rusavskia, Scytinium, Spirographa, Taeniolella, Telogalla, Toninia, Tremella, Trichoconis, Xanthocarpia, Xanthoriicola, Verrucaria. Серед них 29 видів лишайників та ліхенофільних грибів є новими для Чернівецької області, 12 видів – для Сумської області, 10 видів – для Тернопільської області, 7 видів – для Івано-Франківської області, 5 видів – для Київської та Житомирській областей, 4 види нових для Львівської, Харківської, Херсонської, Одеської та Волинської областей, три види нові для Донецької області, два види нових для Закарпатської області, по одному виду для Дніпропетровської, Хмельницької, Кіровоградської, Полтавської областей, а також один вид новий для Автономної Республіки Крим.